Club 5*
0
0,00 KM
Losd fsdf sd
Vaša košarica je trenutno prazna.

Kako pravilno održavati obuću

Vodite računa o obući koju imate i produžite vjek trajanja iste uz korisne savjete koje otkrivamo.

1) Nove cipele, a pogotovo čizme obavezno prije prvog nošenja zaštititi kremom ili impregnacijskim sprejem time ćete produžiti životni vijek svoje obuće.

2) Obuću uvijek što prije očistite od prljavštine navlaženom krpom ili nježnom četkom. Što prljavština duže ostane na obući teže će se kasnije ukloniti.

3) Obuću od brušene kože ili nubuk kože redovno četkajte posebnim gumenim četkicama. Obuća će duže izgledati kao nova.

4) Obuću od glatke kože redovito premazujte kremom za cipele ili njegujućim balzamom kako bi koža zadržala prirodna ulja te spriječili njeno pucanje.

5) U mokru obuću stavite novinski papir te sušite polako u dobro prozračenom prostoru. Svoju obuću nikada ne sušite u sušilicama, fenom ili stavljanjem na radijator jer se tako oštećuje vanjski sloj kože i lijepljeni spojevi.

6) Svoju obuću nikada ne perite u perilici za rublje jer time oštećujete kožu, tekstilne dijelove te utječete na ljepilo. Proizvođač ovakve reklamacije neće uvažiti jer proizvod nije namijenjen za pranje u perilici za rublje.

7) Obuća nije vodonepropusna ukoliko to nije izričito navedeno u deklaraciji proizvoda ili otisnuto na samom proizvodu

8) Stopalo znojem vlaži obuću te time stvara idealne uvjeta za razvijanje plijesni te time i neugodnog mirisa. Idealno bi bilo se jedan par obuće ne nosi prečesto, odnosno da im se da vremena da se prirodno osuše. Neugodan miris obuće se jednostavno rješava sprejevima koji ne samo da prikrivaju miris nego i dezinficiraju unutrašnjost te time uništavaju bakterije i plijesan.

9) Ukoliko neki par obuće ne mislite nositi duže vremena idealno bi bilo da se u njih stavi zatezač cipele koji održava oblik obuće tako će vaše cipele zadržati svoj oblik duže vremena.

10) Uvijek prilikom obuvanja cipela koristite žlicu, lakše ćete ih obuti i spriječiti deformaciju oblika pete.